Kategorier
Blog

D-vitamin fordele for kvinder – fem måder D-vitamin Fordele Kvindelige Sundhed

D-vitamin fordele er vigtige for sundheden for begge køn i alle aldre, men der er nogle meget specifikke måder, hvorpå det er vigtigt for kvinder.

Hjælper med at forhindre hofte- og andre knoglebrudOne af D-vitaminets primære funktioner er at regulere kroppens absorption af calcium, hvilket gør det til en nøglespiller i forebyggelsen af knogleblødgningssygdomme som osteoporose og osteomeliose. En undersøgelse fra 2009 fra University of Pittsburgh fastslået, at lave niveauer af vitamin kan øge post-menopausale kvinders risiko for hoftebrud med så meget som 70%.

Kan hjælpe med at beskytte mod mange former for kræft, herunder brystkræftA 2008 undersøgelse fra den tyske Cancer Research Center, som overvåges næsten 2.800 post-menopausale kvinder, konkluderede, at kvinder med meget lave blodniveauer af vitamin havde en betydeligt højere risiko for at udvikle brystkræft end dem med tilstrækkelige niveauer.

Hertil kommer, american Journal of Clinical Nutrition rapporterer, at en fire-årig klinisk forsøg med 1.179 raske post-menopausale kvinder viste, at forbedre calcium og D-vitamin ernæringsmæssige status væsentligt reduceret all-cancer risiko hos postmenopausale kvinder.

Mangler i forbindelse med bakterielle infektioner hos gravide kvinderAnother University of Pittsburgh undersøgelse viste, at der var en stærk sammenhæng mellem lave niveauer af vitamin og forekomsten af bakteriel vaginose i mere end 460 gravide kvinder, der deltager i forskningen. Bakteriel vaginose er en af de primære årsager til for tidlig fødsel og fosterdød.

I alt 41 procent af undersøgelsens deltagere blev diagnosticeret med bakteriel vaginose, og 93 procent af de kvinder med infektionen havde utilstrækkelige niveauer af vitamin. Det blev yderligere observeret, at efterhånden som blodet af vitamin steg, forekomsten af vaginal infektion faldt.

Kan hjælpe med at forebygge og behandle depressionDet er kendt, at vitaminet spiller en central rolle i en række neurologiske og hormonelle processer, og følelser af depression identificeres som et af symptomerne på D-vitaminmangel. Denne forbindelse kan være af stigende betydning for ældre kvinder, fordi kroppens evne til at producere D-vitamin falder som vi alder.

Betydningen af vitamin til humør blev etableret i en 2008 undersøgelse fra Universitetet i Amsterdam, som viste, at ældre mennesker med lave niveauer af vitamin var mere tilbøjelige til at blive deprimeret. Forskerne sagde, at mens yderligere undersøgelse er berettiget til at afgøre, om manglen er årsag til depression eller en bivirkning af det, bemærkede de, at sammenhængen mellem lavt D-vitamin niveauer og depression var umiskendelig.

Øger energien og forbedrer den fysiske ydeevneFeelings af træthed er blandt symptomerne på D-vitaminmangel, og nyere forskning fra Wake Forest University School of Medicine peger på vigtigheden af tilstrækkelige niveauer af vitamin til at forbedre ydeevnen blandt ældre mennesker.

I en undersøgelse af mere end 3.000 mennesker i alderen 65 og ældre, fastslog forskerne, at deltagere med lave niveauer af vitamin havde en sværhedsgrad af svaghed, der var tre gange så tilbøjelige til at forekomme, når du tager en multivitamin med C-vitamin og E-vitamin, de anerkendte forebyggelser af svaghed blandt de ældre.

De fandt også, at fysisk ydeevne, som omfattede faktorer som ganghastighed, greb styrke, og evnen til at stige fra en siddende stilling til stående, blev negativt påvirket af lave niveauer af vitamin.

Øger immunforsvarEt daglige eksponering for patogener, såsom bakterier, vira og stress kan svække vira og bakterier, hvilket kan føre til sygdom og infektion. Dette er en særlig trussel for seniorer, fordi de er mere tilbøjelige til at være mere modtagelige for sådanne bakterier og Staphylococcus aureus. Forskning offentliggjort i TheProceedings af National Academy of Sciencealso viser, at kroppens immunitet styrke afhænger af en række faktorer, herunder ernæring, alder, og eksponering for stress. For kvinder i særdeleshed, forskere har konstateret, at lave niveauer af vitamin synes at øge risikoen for livmoderkræft.

Derudover kan det udbredte folatnæringsstof også være en potent kombattant af virusinfektioner og andre infektioner, der påvirker hjernen, såsom meningitis og visse former for Parkinsons sygdom. Endelig har forskere rejst muligheden for, at passende niveauer af E-vitamin også kan ophæve virkningerne af frie radikaler, cellulære selvmordsfaktorer kendt for at forårsage mutationer i celler og væv, og andre skadelige inflammation faktorer.

Mange eksperter er enige om, at tage en multivitamin supplementkontaining mindst 100% af RDA for E-vitamin er en god idé, og kan endda være nødvendigt.

Et fascinerende eksempel på de fordele, der kan beTrue, når du tager E-vitamin, ute 200 mg i nogen tid og derefter slutte op med placebo pille. Folk, der løbende tager placebo, vil sandsynligvis blive ofre for tolerance- hvor kroppen til sidst holder op med at reagere på tillægget og symptomerne på depressionsskrverter.

Skriv et svar